Reorganisatie

“Waar vandaan en waar naar toe?”

compassAls werkgever probeert u het zoveel mogelijk te vermijden, maar als u de knoop heeft doorgehakt staat het vast: u moet reorganiseren. Maar waar moet u beginnen? Waar praktische hulp te vinden? Advocatenkantoor Tavasszy heeft ervaring met reorganisaties en kan u adviseren en, indien nodig, verder begeleiden.

Wij adviseren u niet alleen over de noodzakelijke juridische aspecten van een reorganisatie, of het nu gaat om een interne reorganisatie, één rond een bedrijfsovername, een herstructurering of een verhuizing. Ook adviseren wij u over de praktische en organisatorische onderwerpen waarover in een eerder stadium op directieniveau al beslissingen moeten worden genomen. Vaak hangt het namelijk van de hier gemaakte keuzes af waaraan juridisch aandacht moet worden besteed en waar mogelijke risico’s zijn.

Indien overleg vereist is met de ondernemingsraad of de personeelsvertegenwoordiging, dan adviseren wij u daarbij ook. Indien op het gebied van Human Resource Management advies of begeleiding nodig is, bijvoorbeeld bij het opzetten van een (nieuw) HR-systeem of een functiegebouw, dan kunnen wij u daarbij ook begeleiden. Hetzelfde geldt voor fiscale of financiële ondersteuning, het inzichtelijk maken van de kostbare WGA-risico’s bij een over te nemen onderneming of bij benodigd advies op het gebied van het vennootschapsrecht. Wij kunnen u dan gebruik laten maken van de diensten van onze gespecialiseerde netwerkpartners, waarbij wij het proces begeleiden en uiteraard de arbeidsrechtelijke ondersteuning blijven doen.

> Lees meer over Medezeggenschap

Vanaf 1 juli 2015

Met ingang van 1 juli 2015 wijzigen de regels van het ontslagrecht ingrijpend. Dit heeft vanzelfsprekend gevolgen voor u bij een reorganisatie. Advocatenkantoor Tavasszy verdiept zich in uw situatie en kent uw belangen. Zo weten wij wat voor u de belangrijkste valkuilen zijn en kunnen we u daarvoor behoeden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de wijzigingen in het ontslagrecht.

> Lees meer over Ontslag

Na uw reorganisatie

En hoe gaat u verder na uw reorganisatie? Het inrichten van een flexibele schil van medewerkers kan bijvoorbeeld een mooie oplossing zijn. Advocatenkantoor Tavasszy adviseert u hier graag over. Daarnaast zijn we u graag van dienst bij behoud van vaste medewerkers en het actueel houden van uw contracten en overeenkomsten.

> Lees meer over Flexibiliseren

> Lees meer over Arbeidsovereenkomsten

> Lees meer over Overige commerciële contracten