Flexibiliseren

“Met welk doel en binnen welke mogelijkheden?”

rubber-bands_orangeAls werkgever hebt u behoefte aan flexibiliteit. Een flexibele schil van medewerkers kan voor u veel voordelen hebben, maar heeft ook de nodige aandachtspunten. Of het nu gaat om het flexibel(er) inzetten van uw huidige bestand aan medewerkers of om dit voor de toekomst mogelijk te maken, er zijn veel varianten mogelijk. Denk onder andere aan de diverse soorten arbeidsovereenkomsten, oproepovereenkomsten, gunstige voorwaarden voor de inhuur van AOW-ers, uitzending, bepaalde vormen van payrolling, werken met pools, inhuur van zelfstandigen en vormen van outsourcing. Bovendien is deze wereld veel in beweging. De regels veranderen continu. Advocatenkantoor Tavasszy houdt u op de hoogte.

Werknemers hechten over het algemeen veel aan stabiliteit. Zij willen graag een vast contract. U zoekt wellicht meer flexibiliteit. Het is een uitdaging om de juiste balans te vinden die werkt voor zowel uw medewerkers als uw onderneming. Advocatenkantoor Tavasszy helpt u evenwicht te creëren. Want als werkgever bent u immers ook gebaat bij tevreden werknemers.

WWZ

De nieuwe Wet werk en zekerheid (WWZ) is een voorbeeld van de veranderende regelgeving. Zo bestaat er vanaf 1 juli 2015 een nieuwe ketenregeling. De ketenregeling bepaalt wanneer een tijdelijk contract automatisch wordt omgezet in een vast dienstverband. Lees er meer over op ons blog. Er geldt een overgangsregeling vanaf 1 juli 2015 voor regelingen in CAO’s, maar hoe gaat u in 2016 verder? De regels verschillen daarbij per branche. Soms zijn oproepcontracten bijvoorbeeld wel toegestaan en/of wel aan te raden en soms niet. Hetzelfde geldt voor payrolling. Bij payrolling gelden vervolgens weer andere ontslagregels. Hoe weet u dat u de juiste keuze maakt?

ZZP/ZP

Wilt u een zzp’er of zelfstandig professional inhuren? Besef wel wat er allemaal bij komt kijken. Hoe zorgt u ervoor dat u een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) hebt die ook na controle door de Belastingdienst stand houdt en wat zijn precies de regels rond de VAR nieuwe stijl? Advocatenkantoor Tavasszy helpt u de juiste stappen te zetten.