Begeleiding arbeidsrechtelijke vraagstukken kinderopvang

De afgelopen tijd is niet alleen het aantal kinderen dat gebruik maakt van kinderopvang behoorlijk gedaald, maar ook het aantal uren opvang per kind. Dit heeft aanzienlijke gevolgen voor de werkgelegenheid in de branche. Kinderopvangbedrijven staan hiermee voor een serieuze uitdaging.

Met ruime ervaring op het gebied van het arbeids- en ontslagrecht staat Advocatenkantoor Tavasszy ook werkgevers in de kinderopvang snel, efficiënt, met kennis van zaken en tegen redelijke tarieven bij. Hierbij staan persoonlijke aandacht, inleving in uw belangen en daarmee maatwerk bij de behandeling van uw vraag voorop.

Advocatenkantoor Tavasszy is via haar samenwerking met DebiCare, de zakelijke ontzorger in de kinderopvang, goed op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen.

Advocatenkantoor Tavasszy adviseert en begeleidt u – naast algemene, juridische vraagstukken  op het gebied van haar specialisatie arbeidsrecht. Bijvoorbeeld: 

  • arbeidsovereenkomsten (opstellen, beoordelen, updaten)
  • arbeidsvoorwaarden en personeelsregelingen
  • bedrijfsovername, in- en outsourcing van personeel
  • CAO-recht (o.a. uitleg CAO, sociaal plan)
  • disfunctioneren en dossieropbouw
  • flexibele arbeidsrelaties
  • vakbonden, medezeggenschap (OR) en personeelsvergadering
  • ontslag (individueel en collectief), sociaal plan
  • ziekte en arbeidsongeschiktheid

De dienstverlening van Advocatenkantoor Tavasszy vindt plaats op basis van ofwel een vast uurtarief, ofwel een juridisch abonnement. Bij het juridisch abonnement geldt bovendien een aangepast, lager uurtarief voor werkzaamheden die het abonnement overschrijden.

Vast uurtarief

Het reguliere uurtarief voor juridische diensten bedraagt € 180,00 per uur excl. 21% BTW.

Voor ondernemers die zijn aangesloten bij DebiCare Nederland B.V. geldt een uurtarief van € 165,- per uur excl. BTW.

Juridisch abonnement
U kunt zich ook abonneren op 3 uur juridisch eerstelijns advies per maand voor € 300,00 excl. 21% BTW. Andere mogelijkheden zijn: een abonnement van 5 uur á € 450,- excl. BTW of een abonnement van 7 uur á € 550,- excl. BTW.

Indien u hebt gekozen voor een abonnement, dan geldt voor buiten het abonnement verrichte werkzaamheden een aantrekkelijk tarief van € 145,00 excl. BTW per uur, uiteraard na overleg met u en akkoord uwerzijds.  Bij omvangrijkere projecten of procedures zijn onder omstandigheden ook vaste prijs afspraken mogelijk.

Een belangrijk kernmerk van het juridisch abonnement is ook dat niet gebruikte adviesuren kunnen worden meegenomen naar de volgende maand tot een maximum tegoed van 4,5 uren bij een abonnement van 3 uren en 7,5 respectievelijk 10,5 uren bij de andere genoemde opties.

Graag geven wij u vrijblijvend een toelichting op de mogelijkheden en de nadere voorwaarden.