Het nieuwe ontslagrecht, zoals opgenomen in de Wet werk en zekerheid (WWZ), is nog maar kort geleden in werking getreden en minister Asscher vraagt nu al om voorstellen om de WWZ te verbeteren. De achtergrond hiervan is dat er sinds de inwerkingtreding van de WWZ , maar ook tijdens de parlementaire behandeling, veel kritiek is geleverd op de wet.  

Enkele interessante suggesties voor aanpassing van de Wet werk en zekerheid

Ronald Beltzer, hoogleraar Arbeid & Onderneming bij de Universiteit van Amsterdam, heeft een aantal interessante suggesties gepubliceerd. Lees hier zijn voorstellen voor de belangrijkste aanpassingen van de Wet werk en zekerheid. Kort gezegd zijn dat er drie:

  • de transitievergoeding integreren in de WW;
  • verwijder het woord “ernstig” als vereiste voor de extra vergoeding naast de transitievergoeding;
  • versoepel het systeem van de in de wet opgenomen ontslaggronden of schaf het af.

Andere gedachten over aanpassing

Er spelen natuurlijk meer gedachten, zoals het (geheel of gedeeltelijk) schrappen van de transitievergoeding na twee jaar ziekte als de werkgever zich aantoonbaar heeft ingespannen om de zieke medewerker te re-integreren. Minister Asscher heeft zich hierover al (voorzichtig) positief uitgelaten. Dit lijkt mij wat lastig, want dan zijn er weer allerlei afwegingen en daarmee discussies mogelijk.

Waarom geen duidelijke keuzes maken? Dus: of wél of géén transitievergoeding bij ontslag na langdurige arbeidsongeschiktheid. Overigens is bij de behandeling van het wetsvoorstel voor het nieuwe ontslagrecht er uitdrukkelijk voor gekozen om arbeidsongeschikte medewerkers die uit dienst moeten ook recht op een transitievergoeding te laten hebben. Dit met het argument dat er geen rechtvaardiging is om onderscheid te maken tussen arbeidsongeschikte werknemers en andere werknemers.

Meer weten, juridisch overleg of feedback?

Wilt u naar aanleiding van deze blog meer weten of hebt u een concrete  vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Ook wanneer u advocaat of een andere rechtshulpverlener bent en van gedachten wilt wisselen over deze materie, bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen.

Over Advocatenkantoor Tavasszy

Advocatenkantoor Tavasszy is gespecialiseerd op het gebied van arbeidsrecht en ontslag. Zelf heb ik 20 jaar ervaring op deze gebieden. Ons slagvaardige kantoor kenmerkt zich door persoonlijke en snelle communicatie en duidelijke advisering. Bij onze advisering wijzen wij u de weg in het woud van regelgeving en vertalen ingewikkeld juridisch taalgebruik naar praktische en effectieve toepassing in úw belang. Uw doel staat immers centraal voor ons.

Onder het nieuwe ontslagrecht zal soms eerder en op andere manieren geprocedeerd moeten worden. Ook daarbij zijn we pragmatisch en gaan daarom altijd voor het beste resultaat voor ú. Wilt u van onze dienstverlening gebruik maken, aarzel dan niet. Advocatenkantoor Tavasszy staat altijd voor u klaar.

Verdere dienstverlening gewenst?

Het kan zijn dat u behoefte hebt aan verdere (of andere) dienstverlening. Denk daarbij onder andere aan het controleren van een beëindigingsovereenkomst dat u als werkgever wilt gebruiken of waarmee u als werknemer wordt geconfronteerd. Of aan het beoordelen en actualiseren van een arbeidsovereenkomst die u als werkgever regelmatig gebruikt of aan specifieke afspraken met uw medewerker over later, van een mogelijke transitievergoeding af te trekken transitiekosten en inzetbaarheidskosten. Of wilt u meer informatie over in dit verband gunstige afvloeiingsregelingen? Ook dat kan. Of bent u werknemer en is u ontslag aangezegd of hebt u alleen nog maar het zoveelste vervelende gesprek met uw leidinggevende gehad? Ook daarover adviseren wij u graag.

Tips

Meer weten over de Wet werk en zekerheid oftewel het nieuwe ontslagrecht? Bekijk de Whitepaper Wet werk en zekerheid.

Wilt u weten hoe wij aankijken tegen dossiers over (gesteld) disfunctioneren en hoe ú daartegen aan kunt kijken? Bekijk dan de Checklist disfunctioneren voor werkgevers.